9 grunner til at du ikke vet om markedets beste innskuddsrente

9 grunner til at du ikke vet om markedets beste innskuddsrente

Skrevet av Team Fixrate 27. april, 2020 12:27

Det finnes så god innskuddsrente i markedet at bedrifter med overskuddskapital kunne tjent store penger. Likevel er det beste tilbudet ofte en hemmelighet. Fixrate løser dette.

Sparekontoen var kontoen med litt høyere rente som skulle gjøre surt opptjente lommepenger om til “lappen” eller interrail. For mange er dette siste minnet om innskuddsrente som noe verdifullt. Siden den gang har de lave utlånsrentene presset rente på sparekonto under 1% for folk og bedrifter flest. Men banken som tilbyr markedets beste innskuddsrente gir over dobbelt så høy pris til de som har mer enn lommepenger å plassere.  Hvorfor er ikke dette allment kjent?

Det enkle svaret er at informasjonen du trenger er vanskelig å få tak i og kundeforholdene krevende å administrere.

 

Her er 9 grunner til at du ikke kjenner markedets beste innskuddsrente på overskuddskapital:

 

1.Informasjon om bankens innskuddsrente er ikke offentlig.

Bankene reklamerer sjeldent med rente for større bankinnskudd. De har ikke nødvendigvis så mange kunder med større innskudd, og ønsker å forhandle overfor hver kunde som har mer enn lommepenger å plassere.

 

2. Du må ta kontakt med hver enkelt bank for å be om et tilbud.

Hvis du må ta kontakt med flere banker direkte, blir det fort mye arbeid å gjøre det med flere. Du får ikke en god oversikt over hva markedet tilbyr før du har snakket med ca tjue banker, og du burde egentlig sjekke med mange flere for å være sikker på at du har funnet det beste tilbudet.

 

3. Små lokale banker som du kanskje ikke kjenner til har ofte gode tilbud på innskuddsrenter

Store banker du kjenner til har gjerne nok kunder fra før og leter ikke aktivt etter ny kapital som de kan låne ut. De beste tilbudene kommer ofte fra små lokale banker som trenger frisk kapital for å støtte opp om veksten til lokalt næringsliv i form av lån.

 

4. Det kan ta opp til en uke å få svar.

Personlig oppfølging kan ta tid. Du er avhengig av å få tak i rette vedkommende i banken du henvender deg til og personen som du trenger å snakke med har kanskje ikke kapasitet til å svare kjapt.

Les også: Slik skaffer du bedriften god innskuddsrente

 

5. Du kan risikere at banken du kontakter ikke har behov for penger

De fleste banker vil se positivt på at du ringer og tilbyr dem innskudd, men du kan risikere å kaste bort tiden din med å kontakte en bank som ikke ønsker å ta imot. Hvis banken ikke har nok lånekunder, har de heller ikke behov for pengene dine. De kan da si nei, eller ikke ønske å betale høy innskuddsrente.

 

6. Tilbudet om god innskuddsrente gjelder et begrenset beløp

Bankens behov for penger er som sagt begrenset, og noen ganger gjelder tilbudet kun et gitt beløp. Da må du spre pengene dine mellom flere banker - og lete enda mer.

 

7. Bankene vet ikke selv hva konkurrentene tilbyr.

Fordi bankene ikke publiserer hvilken innskuddsrente de gir, vet ikke banken selv hva som er konkurransedyktig. De kan dermed ende opp med å tilby deg lavere pris enn de burde.

 

8. Du har ikke nok informasjon til å forhandle med banken om bedre tilbud

Hvis du som kunde ikke vet hva de andre bankene tilbyr, er du ikke i posisjon til å utfordre banker som gir deg tilbud på innskuddsrente.

 

9. Du må spre pengene dine over flere banker og administrere flere kundeforhold.

Når du har spredd pengene dine over flere banker, har du en rekke kundeforhold med tilhørende dokumenter som du må administrere. Dette er i seg selv en så stor arbeidsbyrde at du som kunde sannsynligvis vil forsøke å unngå det. 

Fixrate løser disse problemene med en markedsplass som samler tilbud fra over femti norske banker. Du blir kunde i banken, men kan enkelt se det beste tilbudet i Fixrate og administrere kundeforholdet gjennom oss.

New call-to-action

Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev!