En ide født i Sør-Amerika sørget tidligere i år for en av Norges største fintech-emisjoner gjennom alle tider da Two-gründer Andreas Mjelde og resten av teamet hans hentet 184 friske millioner og ble verdsatt til 800 millioner. Nå sikter de mot å bli det nye «Klarna» for bedrifter.
– Det pågår nå et internasjonalt kappløp om å bli den ledende leverandøren av sømløse B2B- betalingsløsninger på nett. Vårt mål er å bli verdensledende innen fem år, stadfester en ambisiøs Mjelde.
Med friske penger fra blant andre amerikanske Shine Capital og Antler, i tillegg til nytt styremedlem fra førstnevnte, er oddsen for dette betydelig forbedret.
– Shine Capital forvalter i dag 435 millioner dollar, cirka 4,3 milliarder kroner. Vi møtte hverandre for første i gang i Barcelona for et drøyt år siden og opplevde perfekt match fra første stund. Vårt nye styremedlem, Mo Koyman fra Shine Capital, har vært en fantastisk sparringpartner og problemløser så langt, og han kommer også til å være en viktig døråpner for oss inn i USA, sier Mjelde.
Nest største investor, Antler, er også godt kjent med Two og Andreas Mjelde, og har vært med i ulike innbetalingsrunder helt siden såkorn-runden i begynnelsen av 2021. Blant andre investorer fyller Sequoia Capital, Bring Ventures og Visionaries Club på tidligere investeringer.
Sjekk ut Two, The complete B2B payment suite
Ideen de tror på er ganske enkel. Å utvikle en betalingsløsning som klarer å verifisere bedrift og bestiller og kredittsjekker i nåtid. En løsning som skal kunne kobles inn i allerede eksisterende nettsider og nettbutikker, på lik linje med f. eks. Klarna og gi bedrifter samme hurtige betalingsløsninger som private.
– Til nå har det ikke vært nok tilgjengelig informasjon for å få til en enkel og god kundereise for bedriftsbetaling på nett. Det har ikke eksistert verktøy som har gjort det mulig å identifisere selskaper og verifisere at personen som bestiller på vegne av selskapet er ansatt og har prokura. Derfor har standard faktura vært den mest vanlige betalingsmåten frem til i dag. Nå har imidlertid Brønnøysundregistrene, blant flere, offentliggjort opplysninger som vi kan bruke for å gi oss de svarene vi ønsker oss i løpet av sekunder, forklarer Mjelde.
Han forteller at potensiale for et slikt produkt er enormt og poengterer at B2B betalinger på verdensbasis er over tre ganger så stort som B2C. Ikke minst ser man at dette volumet beveger seg raskt online.
Potensialet er enormt, og selv om vi ikke tror at ”one winner takes it all”, føler vi at det nå pågår et kappløp om å bli den ledende leverandøren av disse tjenestene i verden, forteller Mjelde.
Selskapet hans driver allerede i flere land, og etter oppstarten i Norge, hvor de blant annet har Eplehuset, Elektroimportøren og Komplett-gruppen som kunder, bar det rett til Storbritannia hvor de i dag har sitt aller største marked.
Selskapet har vokst massivt, og ansattelisten som talte seks navn ved oppstarten i 2021, teller i dag 70 kompetente medarbeidere fordelt på kontorene i Oslo, Stockholm, London og Glasgow. Ikke minst ble selskapet, etter kun to års drift, verdsatt til 800 millioner etter den rekordstore emisjonen tidligere i år
De friske pengene skal hovedsakelig brukes til videre vekst.
– Vi trenger hele tiden å investere i det nyeste av teknologi og vi er stadig på jakt etter nye utviklere og data scientists, beskriver Mjelde.
Når man henter kapital i en emisjon som dette er det oftest penger som skal porsjoneres og brukes over flere år. Da blir det store spørsmålet hva man gjør med pengene frem til man trenger dem.
Det er en dårlig ide å sette dem på en innskuddskonto hvor man ikke engang klarer å holde tritt med inflasjonen. Det er heller ikke lurt å kjøpe krypto i håp om rå avkastning. Det handler om å finne en mellomting, en plassering som både gir fornuftig avkasting og lav risiko. Det er her Fixrate treffer svært godt, mener Mjelde som forteller at Two får 2-3% bedre rente gjennom Fixrate enn hos andre bankforbindelser.
Rentekalkulator: Sjekk hvor mye du kan tjene!
Gründeren og resten av teamet har brukt Fixrate i et drøyt år og er full av lovord om opplevelsen.
– Fixrate er svært enkelt og fungerer veldig godt. Vi har opplevd en god kundereise hvor vi til enhver tid har flere muligheter knyttet til bindingstid og avkasting, det passer oss bra. Så ønsker vi oss alltid bedre renter og avkastning, oppsummerer Mjelde med glimt i øyet.
Det var som medgründer i en digital markedsplass i Sør-Amerika at Mjelde oppdaget behovet for denne type løsninger for bedrifter.
– Vi drev en markedsplass ikke ulik Amazon og Komplett.no hvor vi i begynnelsen hadde
utelukkende privatkunder. Etter hvert som tiden gikk begynte bedriftskundene og komme til. Dette var kunder vi virkelig ønsket da de kjøpte oftere og var mindre prissensitive enn de private. Men vi oppdaget at mange av dem ikke brukte kort, og det ble da komplisert å selge til dem på direkten, beskriver Mjelde.
Han tok denne oppdagelsen med seg tilbake til Norge og startet et målrettet arbeid for å sjekke ut om dette var et udekt behov også i Europa.
– Det var det, forteller Mjelde.
Etter en del forberedende arbeid valgte han å satse for fullt på Two ved inngangen til 2021. Resten er en sjeldent god gründerhistorie.
– Vi har hatt god flyt hele veien, og har opplevd å ha tilgang på kapital fra første stund. Det er en god posisjon å være i.