Pressemelding: Fintech-selskap med pangstart med ny plattform når BaneNOR utvider samarbeid

Pressemelding: Fintech-selskap med pangstart med ny plattform når BaneNOR utvider samarbeid

Skrevet av Team Fixrate 21. mai, 2024 03:34

Etter å ha samarbeidet med gründerselskapet Fixrate over tid velger BaneNOR å flytte milliardbeløp plassert i rentefond til ny fondsplattform for bedrifter.

Siden etableringen av sin markedsplass for store bankinnskudd i 2017 har Fixrate opplevd sterk vekst, og er i dag foretrukket partner for over 60 banker og 1000 bedriftskunder. Til sammen har bedriftene plassert ca 60 milliarder i bankene via plattformen. Nå har Fixrate også utviklet en fondsplattform for bedriftskunder.

Den nye fondsplattformen gir bedrifter tilgang til rente- og obligasjonsfond med institusjonelle priser. Videre omfatter tjenesten en felles kundeerklæring som brukes ifm. kundekontroll (KYC/AML), i tillegg til standardiserte rapporter og integrasjonsmuligheter mot treasury- og regnskapssystemer.

- Fondsplattformen har kommet som en følge av etterspørsel fra bedriftskunder som har brukt oss på bankinnskudd. Mange kunder har behov for et større investeringsunivers med hensyn til risiko, valuta og diversifisering – men også på grunn av fleksibilitet rundt oppgjør og mer effektive prosesser. Fram til i dag har bedrifter og større profesjonelle fondskunder enten måtte bli direktekunder i fondsselskaper eller benytte de samme fondsplattformer som privatkunder når de skal investere i fond, forteller Brynjar Ellingsen, CEO i Fixrate.

Bane NOR som har ansvar for infrastrukturen på jernbanen i Norge, og som en følge av dette har betydelige midler å forvalte i det norske markedet har benyttet Fixrates tjeneste for bankinnskudd i flere år. Finansdirektør i Bane NOR Sven Erik Pløen forteller at de det siste året har jobbet sammen med Fixrate og software selskapet STACC Escali for å finne løsninger som tilfredsstiller deres behov, og at de nå vil flytte et milliardbeløp til den nye fondsplattformen.

- Vi har hatt god erfaring med Fixrate på bankinnskudd over lengre tid, og vil nå flytte eksisterende plasseringer i rentefond og benytte plattformen aktivt til nye plasseringer fremover. En viktig forutsetning har vært forenkling og frigjøre tid hos oss som kan brukes på andre ting enn knotete administrasjon mot banker og fondsselskaper, sier Sven Erik Pløen.

Ifølge Pløen er det ikke bare pris som er avgjørende for at de nå velger å ta i bruk den nye plattformen.

- Det er klart at kostnader er viktig, men en underliggende forutsetning har vært å finne effektive løsninger som bidrar til forenkling og smidige prosesser. Dette omfatter håndtering av handel og kundeforhold (KYC), standardisert rapportering til vårt treasury-system STACC Escali og fondsdata, forteller han.

Ellingsen i Fixrate er takknemlig for samarbeidet med Bane NOR, og mener det har vært svært nyttig i forbindelse med utviklingen av tjenesten.

- Vi synes det er prisverdig at en stor aktør som Bane NOR har brukt tid på oss og vår tjeneste. Det er ikke gitt at slike store foretak har tid og ork til å utforske slike samarbeid, og for oss er det utrolig nyttig å få innsikt i deres behov innen likviditetsplassering og hvordan vi best kan serve slike kunder på en effektiv måte, avslutter Ellingsen.

Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev!