Verdt innsatsen å jakte bedre innskuddsrente?

Verdt innsatsen å jakte bedre innskuddsrente?

Skrevet av Brynjar Ellingsen 22. juni, 2022 10:41

I en travel hverdag må bedriftseiere og økonomisjefer prioritere knallhardt for å få hjulene til å gå rundt. Hvor mye tid bør man da bruke på forvaltning av innskuddsmidler, og hvor lønnsomt er det egentlig? 

Enhver som driver egen bedrift vet at det kan være vanskelig å holde fokus på kjernevirksomheten. I tillegg til ordinære administrasjonsoppgaver kommer en stadig strøm av salgshenvendelser som forstyrrer – telefoni, forsikringer, kontorrekvisita, pensjonsordninger osv. Om man finner på å takke ja til en gjennomgang av ett eller annet produkt, finner man gjerne at det lønner seg å gjøre en endring. Så hvordan er dette for bankinnskudd?

Eksempel stor og liten bedrift

La oss ta utgangspunkt i to bedrifter – en som har 5 millioner på bok og en som har 100 millioner på bok. I grafen under ser man priser for ulike plasseringskontoer i ulike banker, samt priser for 5  og 100 millioner plassert via Fixrate. Rentedifferansen i slutten av april 2022 var ca 1,2%. 

Merverdien for de to bedriftene er da:

1) 5 millioner x 1,2% = 60.000 kr pr år

2) 100 millioner x 1,2% = 1,2 millioner kr pr år

Det er nærliggende å anta at 60.000 kr og 1,2 million kr er mye penger for disse to bedriftene. Så er spørsmålet – hvilken innsats må man legge i å flytte pengene til banker som betaler bedre innskuddsrente?

Vår erfaring tilsier at det tar ca 1 time å registrere en bedrift. Videre bruker kundene 3-4 timer per år på intern rapportering og regnskap. For enkelhets skyld kan vi si at en gjennomsnittlig kunde bruker 10 timer per år. For en stor bedrift kan vi være litt mer kritisk, kanskje har de litt flere rapporteringspunkter – la oss tenke 15 timer pr år. Hva blir da timelønnen?

1) 60.000 kr / 10 timer = 6.000 kr pr time

2) 1,2 million / 15 timer = 80.000 kr pr time

Timelønn på henholdsvis 6.000 kr og 80.000 kr må kunne sies å være brukbart. Og, det er vel derfor mange bruker disse timene på akkurat dette.

Om du lurer på hva din bedrift kan tjene på å bruke Fixrate anbefaler vi å ta en tur innom rentekalkulatoren – du finner den her.

Og om du skulle ha behov for å lære mer, kan du booke en demo med oss, alternativt trykke på chat-symbolet nede i høyre hjørne på skjermen.

Lykke til med forvaltningen!

 

Se hvordan Fixrate fungerer

Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev!